TYPE IK

Wat als je leven van de een op de andere dag voor altijd verandert en het ‘bijzondere’ plots ‘gewoon’ wordt?

Dat ervaren duizenden kinderen en jongeren in België en Nederland die er dagdagelijks alles aan doen om hun type 1 diabetes onder controle te krijgen en te houden.
Voor hen is het “bijzondere” in 1 klap het “nieuwe normaal”.
Type 1 diabetes verdient meer dan een label, het verdient een voorstelling.

Daarom sloegen begin 2019 DiAwareness vzw en Theaterhuis Podiumbeest de handen ineen om hier iets aan te doen.

We wilden de verborgen problematiek van T1 op een toegankelijke manier zichtbaar maken, en een podium geven aan kinderen die altijd hun eigen verhaal moeten vertellen. Niet alleen om awareness te creëren, maar ook om een brug te bouwen tussen gezinnen met en gezinnen zonder diabetes. Een brug die, als het aan ons lag, zowel voor diabeten als niet diabeten herkenbaar, duidelijk en toegankelijk moest zijn.

‘Type Ik’ vertelt het verhaal van de vijftienjarige Luna en Astrid, een eeneiige tweeling die onafscheidelijk is. Wanneer hun moeder Marlies wordt uitgezonden op legermissie en vader Peter alleen met zijn dochters achterblijft, voelt Luna zich plots slechter en slechter. Na een confronterend moment, waarin Luna haar eigen lijf niet meer de baas kan, valt de diagnose; diabetes type 1.

Niet alleen moet Luna haar leven opnieuw inrichten volgens de strenge medische regels van haar artsen, ze moet ook de band met haar tweelingzus en ouders opnieuw definiëren.

Op 30 en 31 oktober 2021 gaat Type Ik in première in Antwerpen.

Type Ik is een gevoelige, grappige en herkenbare voorstelling over type 1 diabetes, puberen, familie en spelen met de kaarten die je hebt gekregen.

Na de première is de voorstelling beschikbaar voor boekingen en tournees in Nederland en België.

 

Inge Taeymans
Mama van Cato en Founder van DiAwareness VZW

Mochten we u nog niet overtuigd hebben om deze geweldige voorstelling te komen zien, of ben je benieuwd naar de mogelijkheden, aarzel dan niet ons te contacteren via e-mail of telefoon, of laat je berichtje hier achter. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Type IK