Leven met..

leven met diabetes type 1

diabetes, wat nu?

Als je verteld wordt dat je kind type 1 diabetes (T1D) heeft verandert je leven als een donderslag bij heldere hemel. Na de schok van zo’n diagnose komt de eerste ‘opvang’ en kennismaking met de ruim 600 (!) items die je over deze aandoening in zo’n drie maanden leert.

Als de eerste schokgolven geweest zijn, vraag je jezelf als ouders af ‘waarom nu, waarom hij/zij?’ Allerlei vragen komen naar boven.

Over diabetes moet je als kind en ouder veel weten. Hoe meer je zelf de expert bent, hoe beter. Educatie, leren over je ziekte en hoe daarmee om te gaan is dus onmisbaar. Het geeft de kans om zelf de baas zijn over de diabetes (en niet andersom), en dat is een voorwaarde voor een gezond en goed leven. Daarmee bereik je twee belangrijke doelen: je voelt je beter en je voorkomt medische problemen en complicaties.

Diabetes is echter een gecompliceerde ziekte en daarom is een goede regie en coaching nodig van de medische en psychologische aspecten.

Meer informatie

Leven met diabetes type 1 is ingrijpend. Zeker als je net gediagnosticeerd bent.

Daarom willen wij je graag zo veel mogelijk informatie bieden over het leven met diabetes type 1. Op vakantie en naar school gaan bijvoorbeeld, is met extra maatregelen gewoon mogelijk. In ons gratis op te vragen e-book hebben wij onder het onderwerp ‘Leven met diabetes type 1’ informatie verzameld over onder andere:

Op vakantie gaan met type 1  |  Naar school gaan met type 1  |  Diabetes en puberteit  |  Diabetesconventies  |  Loopbaanonderbreking  |  Diabeter

Vraag het e-book nu gratis aan en ontvang deze per mail!

Door je e-mailadres achter te laten en op ‘e-book aanvragen’ te klikken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.