Be part of the positive art

En koop een virtuele spuitbus @10€ per stuk

Er zijn er al 78 verkocht! 😀

Het Verdict

Vrijdag 13 september 2008 : de dag dat mijn leven stil stond. De dag dat mijn dochter Cato, toen 3 jaar oud, haar diagnose kreeg. De dag dat ik kennis maakte met type 1 diabetes. De dag dat ons leven compleet op zijn kop gezet. De eerste dag van ons nieuwe leven ….
Intussen hebben we onze weg gevonden, en leeft Cato een normaal leven.

En toch….

Type 1 diabetes is nog niet echt bekend bij het publiek wat vaak leidt vaak vooroordelen en onbegrip. Sommige mensen denken zelfs dat het besmettelijk is. Sommigen denken dat het Cato haar fout is dat ze deze ziekte heeft. Ik herinner me nog goed toen ze snikkend thuis kwam van school met de boodschap dat ze niet naar een verjaardagsfeestje mocht gaan, omdat de mama van haar vriendinnetje dit liever niet wilde. Hartverscheurend, dit onbegrip

Niet alleen voor Cato, maar ook voor al die andere kinderen die hiermee te dealen hebben. Ook voor volwassenen met type 1 diabetes is het niet gemakkelijk. Torenhoge verzekeringspremies om maar één probleem op te noemen.

Vijf jaar geleden besloot ik dat dit anders moest, en richtte DiAwareness vzw op om met out of the box projecten en een gezonde dosis enthousiasme en positiviteit, type 1 diabetes in de kijker te zetten en meer awareness/bewustzijn te creëren rond type 1 diabetes.

Het Project

Met ons nieuwe project “Be part of the positive art” gaan we de mensen bewust maken op een positieve, vrolijke manier door onze hoopvolle boodschap te verspreiden met graffitikunst en street art, zodat we voor eens en voor altijd de vooroordelen aan de kant kunnen schuiven en iedereen die er mee geconfronteerd wordt, een hart onder de riem te steken.

Geef toe, dit is toch echt wel een out of the box project, zelfs ééntje buiten categorie, niet?

Jolien de Waele aka Kitsune gaat voor ons vele muren voorzien van positieve awareness voor type 1 diabetes. Ze heeft zowel nationaal als internationaal prachtige creaties op haar naam staan en maakt voor ons een eigen uniek ontwerp wat op elke muur past en er gelijk voor zorgt dat de wereld er een beetje vrolijker uitziet !

Wil jij ook Cato en al die andere kinderen een beetje gelukkiger maken? Wil jij ook dat type 1 diabetes in België en daarbuiten eindelijk positieve aandacht krijgt?

Word dan “part of the positive art” en koop een virtuele spuitbus (of meer mag ook) @ 10€ per stuk zodat Jolien heel veel muren een positief kleurrijk tintje kan geven.

Op die manier draag ook jij bij aan de broodnodige bewustwording voor type 1 diabetes !

Hartelijk dank!

Inge Taeymans
Mama van Cato en Founder van DiAwareness VZW

PS: Heb je of weet je nog een grote lege muur of gevel op een goed zichtbare plek? Denk bv. aan een gevel van een huis, appartement of misschien zelfs een bedrijf, een ziekenhuis, een school, een universiteit of een andere out of the box locatie … Stuur ons dan een mail met alle nodige info (locatie, oriëntatie, afmetingen, foto’s, enz.), en dan tovert Jolien misschien ook jouw muur om tot een pareltje

DISCLAIMER: Alle opbrengsten gaan integraal naar het “be part of the positive art” project. Na afloop van het project zal het resterende bedrag rechtstreeks gedoneerd worden aan het wetenschappelijk onderzoek naar genezing van type 1 diabetes.